Latest Govt Jobs India Whatsapp Group Links

For Latest Govt Jobs Click Allow or Subscribe to Email for Freejobalert or or Join Latest Govt Jobs Telegram

Computer Terminology Knowledge Questions Day1 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-1 Updated on 13-04-2020 1. Floppy Disk is a a) Primary Storage b) Secondary Storage c) Temporary Storage d) None 2. Pictorial Representation of Program is a) Flow Chart b) Diagram c) Sketch d) Drawing 3. What is the desktop feature for deleting files? a) Recycle Bin b) … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day1 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-7 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-7 Written as on 17-10-2017 61)_______can read data and convert them to a form that a computer can use a) Storage b) Input Device c) Output Device d) All of the above 62) Primary Storage is ________ as compared to secondary storage. a) Slow and inexpensive b) Fast … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-7 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-3 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-3 Written as on 12-10-2017 21. A device that reads, write or erased data on storage medium is called a) Printer b) Head c) Copier d) Duplicator 22) In Internet Terminology int refers to a) Internet Services b) International Organizations c) Internet Technologies d) None 23) In E … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-3 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-8 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-8 Written as on 18-10-2017 71. The 0 and 1 in the binary numbering system are called binary digits or a) Bites b) Kilo Bytes c) Decimal Bytes d) Bits 72. A prewritten program that is told to perform a common task is called an application a) System … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-8 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-5 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-5 Written as on 14-10-2017 41) To Erase or cancel a block of text of file we use a) Exit b) Erase c) Delete d) Cancel 42) Mouse is an a) Output device b) Input device c) Both input and output device d) Storage Device 43) The Process … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-5 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-9 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-9 Written as on 21-10-2017 81) The Vacuum tubes are used in A) First Generation B) Second Generation C) 3rd Generation D) 4th Generation 82) The Base of the Octal Number System is A) b B) 8 C) 2 D) F 83) ROM Stands for A) Random Only … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-9 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-10 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-10 Written as on 24-10-2017 91) A device which is used to print the electronic data which is send through telephonic line is A) Pager B) Telegram C) Phonograpm D) Fax 92) Which one of the following is the primary storage A) Floppy Disk B) Magnetic Tape C) … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-10 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-4 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-4 Written as on 13-10-2017 31) DOS Stands for a) Drive Operating System b) Disk Operating System c) Device Operating System d) Data Operating System 32) In Keyboard F2 Key Stands for a) Run b) Save c) Compile d) None 33) GUI Stands for a) General user  Interpretation … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-4 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-11 20 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-11 Written as on 26-10-2017 101) The first microprocessor was introduced by A) Microsoft B) Intel C) IBM D) Apple 102) IBM Stands for A) International Beuro of Machines B) International Business Manufacturers C) Intel and Byron Management D) International Business Machine 103) The component use in III … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-11 20 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day2 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-2 Written as on 11-10-2017 11) In HTML and HTTP what does P and L stands for respectively? a) Protocol, Location b) Protocol, Language c) Print, Linux d) Program, Location 12) In Computer Terminology Charts, Diagrams, Graphs referred as a) Graphics b) Figures c) Animations d) Sketches 13) … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day2 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Questions Answers

Answers for Day 1 Computer Terminology Questions 1-B, 2-A, 3-A, 4-B, 5-A, 6-A, 7-D, 8-B, 9-B, 10-C Click here to see the Day 1 Questions Day 2 Answers 11-B, 12-A, 13-A, 14-A, 15-A, 16-C, 17-D, 18-B, 19-A, 20-A Click here to see the Day 2 Questions Day 3 Answers 21) B 22) B 23) A … Read more Computer Terminology Questions Answers

Computer Terminology Knowledge Questions Day-6 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-6 Written as on 16-10-2017 51) A sequence of Instruction, in a computer language to get the desired result is known as a) An algorithm b) A decision table c) A Program d) None 52) Operating System is a) A collection hardware components b) A collection of input-output … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-6 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-12 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-12 Written as on 29-10-2017 121) Gas Plasma is a A) Software used in a Gas Agencies B) Type of Printer C) Voice recognition Device D) LCD 122) Which of the following is not an input device? A) Keyboard B) LCD C) OMR D) OCR 123) Plotter is … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-12 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-14 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-14 Written as on 05-11-2017 141) Which one of the following is not optical disk? A) CD-ROM B) WORM-CD C) Hard Disk D) MO-CD 142) MO-CD Stands for A) Memory Organized Compact Disk B) Mini Optical Compact Disk C) Mark Optical Compact Disk D) Magneto Optical Compact Disk … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-14 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Computer Terminology Knowledge Questions Day-13 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Basic Computer Questions for all competitive Exams Day-13 Written as on 01-11-2017 131) Which is of the following is not a feature of operation system? A) Input/output Control B) Generating a database C) Managing resources D) Communicating with user 132) The easiest of interface is                                           A) GUI B) Menu Interface C) Command Line Interface … Read more Computer Terminology Knowledge Questions Day-13 10 questions Total 317 questions For All Competitive Exams

Exam Pattern and Syllabus For Karnataka PSC FDA, SDA Group C Non Technical Examination 2017 3376 Govt Jobs Online

KARNATAKA PSC NON TECHNICAL COMPUTER BASED EXAMINATION SYLLABUS AND PATTERN FOR GROUP C POSTS Karnataka PSC Group C Non Technical Examination Syllabus and Pattern 2017:  Public Service Commission of Karnataka has been released Examination notification to recruit the available vacancies in Government offices of Karnataka state of Group C posts. These posts are for the … Read more Exam Pattern and Syllabus For Karnataka PSC FDA, SDA Group C Non Technical Examination 2017 3376 Govt Jobs Online